Hjemmelavet marcipan uden sukker

Vintertid er lig med hyggetid og det er nu tid til en hel masse hyggelige aktiviteter indendørs. Jeg er så småt gået igang med nogle hyggelige juleaktiviteter. Jeg starter altid i rigtig god tid for tiden skal nydes uden stress og jag. Der skal pyntes lidt op med masser af lyskæder, små lyshuse, engle, kogler og enkelte nisser. Vi har den årlige mostur, hvor vi henter mos til alle potterne udenfor og vi har fundet vores helt eget sted, hvor vi henter mos hver eneste år.

Her holdes bestemt ikke Gertrud’s jul, men mere “Les is more” i den hyggelige afdæmpede stil. Vi laver småkagedejen klar i god tid og fryser den derefter ned i fx ruller som lige er klar til at skære ud. Det er så dejlig nemt at tage en rulle op og bage julesmåkager til kaffen. På den måde dufter der ofte af julebag hos os og mindst hver søndag i advent ♥

 Lige nu er vi ved at planlægge, hvilke vi skal bage i år. Denne hjemmelavede marcipan skal bruges til en bestemt slags julesmåkager, som vi altid bager, nemlig de sprøde Håkonkager og bliver der marcipan i overskud skal den bruges til julekonfekt, uden alt for meget sukker.

Hjemmelavet marcipan uden sukker:

  • 200 g mandler
  • 0,6 dl lys agavesirup

Mandlerne er smuttede, men man kan også godt bruge dem hele for en lidt grovere og mørkere marcipan. Jeg vil dog gerne have den lys så derfor har jeg valgt at smutte dem. De har lige fået 8 minutter ved 180 grader, er blevet afkølet og herefter er de kommet i foodprocessoren sammen med lidt sødning.

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title