Lille juleaftens dag blev de sidste julesmåkager bagt for i år. Det var en rigtig praktisk dag i køkkenet, hvor vi forberedte og lavede alt det, som kan laves på forhånd til julemiddagen. Derfor kan vi idag nyde juleaftensdag uden stress og jag, hvilket vi sætter stor pris på.
Disse sprøde Håkon kager bager vi til jul hvert eneste år. De er så lækre sprøde og er tilsat lidt marcipan, som også giver en dejlig smag. Dejen er lavet for nogle dage siden og rullet ind i bagepapir og lagt i en pose i fryseren.
Det er så dejlig let at tage rullen op af fryseren, lade den tø lidt op og skære ud i passende tykkelse. Kagerne skæres lidt tykt ud og pensles med æggehvide samt rulles i perlesukker før de bages.
Vi laver næsten altid julesmåkager på denne måde. Når der lige er lidt tid køres der hurtigt en dej på vores køkkenmaskine, rulle rulle rulle ind i bagepapir, ned i en pose og ind i fryseren med den. På den måde kan vi altid hurtigt bage en portion småkager og de er jo bedst, når de er helt friskbagte.
Håkonkager:
- 200 g smør
- 90 g flormelis
- 100 g marcipan
- 1 tsk. vaniljepulver
- 250 g hvedemel
Pynt:
- 1 æggehvide
- Perlesukker
- Kom mel og smør skåret i mindre stykker i en skål til køkkenmaskinen. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør hurigt dejen sammen.
- Rul dejen i bagepapir til den har en tykkelse på ca. 6 cm. Den skal nu på køl i ca. 1 time eller på frost. Vend den ind imellem så den får den ønskede form, rund eller firkantet.
- Nu skal kagepølsen pensles med æggehvider og rulles i perlesukker.
- Skær småkagerne ud i 4-5 mm tykkelse og læg dem med god afstand på plader med bagepapir.
- Håkonkager bages i ca. 15 min. ved 175 grader.
- Lad småkagerne blive helt afkølede inden i kommes i en kagedåse eller i et gammelt sylteglas.
Rigtig glædelig jul ♥
Skriv et svar