Julen 2016

img_3022img_3020

En rigtig dejlig jul er ved at være slut og er også i skrivende stund gemt væk i små æsker og kasser, så de let kan findes frem igen til næste år. Her er blevet lidt tomt, men nu er der plads til små blå perlehyacinter, vintergækker, vibeæg osv. Dagene bliver længere og om et par måneder eller 3 er det forår igen.

Det har været en rigtig hyggelig jul, hyggelig og med god tid. Vi holdt juleaften sammen med de fleste af vores børn og min søde svigermor. Dagene op til jul havde vi fri og der var god tid til at forberede juleaften. Dagen før juleaften gik vi i køkkenet og fik lavet al det som kunne tilberedes en dagen før:

  • Kartofler
  • Karamel til de brunede kartofler
  • Kogt risengrød, først på komfuret og senere i høkassen
  • Forberede ris a la mande og smutte mandler
  • Forberedt frugt og grønt til Waldorfsalat
  • Forberede rødkåls/rødbedesalat og dressing
  • Lave slikfade
  • Kirsebærsauce 

Flæskestegen blev tilberedt på selve dagen sammen med andebryst i henholdsvis ovn og sous vide. Fløden blev pisket og vendt i risengrøden sammen med vanilje og rørsukker .Waldorfsalaten blev lavet og stillet på køl sammen med rødkålssalaten.

Det var rigtig fint at lave disse forberedelser, for det gav god tid juleaftensdag og der var ingen stress og jag.  Vores gæster kom midt på eftermiddagen og traditionen tro havde vi et gigantisk pakkespil.  

img_6925

Julebordet står jeg for og i år blev bordet dækket med den hvide hørdug som jeg fandt i Paris sidste år. Bordet blev pyntet hvidt i hvidt og med lidt pynt hist og pist. Jeg var i haven for at klippe lidt kristjørn og tallerknerne blev pyntet med disse sammen med de decoupage hjerter som jeg lavede for noget tid siden.

Kort før jul måtte jeg på jagt efter nogle portvinsglas da vi skulle have et glas portvin sammen med ris a la manden. Da jeg kikkede på de forskellige udvalg faldt jeg for nogle gamle Holmegaards portvinsglas som hedder “Ulla “. De er rigtig fine og passer godt sammen med den service som vi har. 

img_2995fullsizerender

Julegaverne blev pakket ind hvidt i hvidt og med hjemmelavede til og fra mærker. Jeg synes at det er så hyggeligt at pakke julegaverne ind selv og jeg takker altid nej til indpakning i butikkerne, når jeg køber gaverne. Mærkerne plejer jeg også selv at lave og en del af disse bliver genbrugt. I år blev det små hvide kort med en lille engel på, ganske enkelt og fint.

img_3001img_3002

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title