Flettede stjerner af gamle søkort

img_2971

Så blev det 22. december og dagen igår var årets korteste dag. Dagen var også  en rigtig mørk dag, men det kom jeg nu let over for til middag fik jeg juleferie. 11 hele dage hvor vækkeuret er slået fra og tiden bare skal nydes. 2 dage til jul og det bliver dage blandet med praktiske gøremål og hyggelige stunder. Vi har hentet juletræet ind, det står i potte og skal ikke være indenfor så længe, da det skal ud at stå igen. Det er fint lille juletræ som jeg så småt er begyndt at pynte. Det bliver holdt i farverne; hvid, sølv og lyseblå. En del af pynten er hjemmelavet juletræspynt som disse små flettede stjerner af gamle søkort.

img_2972

De gamle søkort fandt jeg i Politikkens hus i København da vi for nyligt var derovre. Det er gamle søkort som er brugt i disse bøger og det var lige de farver som jeg søgte efter til en stak flettede stjerner. Jeg har skåret dem ud i smalle strimler på en skæremaskine vi har. Herefter er der flettet stjerner af dem og disse stjerner har fået et silkebånd og er hængt på juletræet. Hullet til silkebåndet har jeg lavet med en hultang som man bruger til at lave huller i fx bælter.

img_2973

Jeg har ikke været så god til at flette stjerner før og da det kun er til jul jeg har lyst til at prøve så har jeg forlængst glemt, hvordan man gør. Jeg fandt en god forklaring med billeder lige her  og har nu flettet så mange at jeg forhåbentlig ikke glemmer det igen. Det er et hyggeligt lille projekt og kan sagtens laves af forskellige gamle bøger og blade.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2023 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title