Marshmallows med chokolade og lakrids

img_2978

I begyndelsen af december var vi i København og selvfølgelig også en tur i Tivoli. Det er så flot pyntet og specielt smukt om aftenen når alle lysene er tændt. Vi var også en tur rundt ved boderne og faldt over nogle lækre marshmallows med et overtræk af chokolade og lakrids. De smagte så godt at vi måtte forsøge at lave nogle tilsvarende. 

Sidste weekend lavede vi marshmallows med vanilje og de blev rigtig gode. De var meget bløde og lækre, men manglede den sejhed, som vi bedst kan lide. Derfor har de står tildækket og køligt i en uges tid, hvor vi har tjekket dem dagligt. Lørdag havde de den perfekte sejhed og var nu klar til at få et overtræk af lys mælkecholkolade med lidt knas og smag af lakrids.

De er blevet så gode, ja nærmest perfekte, med lækker smag og sejhed. Det bliver ikke sidste gang vi laver en portion af disse, dog ikke for tit for de vil hurtigt blive spist til sidste krumme.

Det er et hyggeligt projekt selv at lave slik og fordelen er at man lige præcis ved hvilke ingredienser der er i. Dette er en stor portion og passende da det taget lidt tid at lave.

img_2979img_2980

Marshmallows med chokolade og lakrids: 

  • 5 blade husblas
  • 250 g sukker
  • 75 g vand
  • 110 g glukose
  • 140 g æggehvider
  • 15 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljesukker
  • Flormelis til at drysse med
  1. Start med at lægge husblas i blød i rigeligt koldt vand
  2. Hæld sukker, vand og glukose i en gryde og kog det op under omrøring til 117 grader. 
  3. Imens piskes æggehvider med 15 g sukker til det begynder at stivne.
  4. Tag gryden af kogepladen.
  5. Vrid husblas fri for vandet og rør det sammen med den færdigvarmede sukkermasse. 
  6. Tilsæt med det samme sukkermassen mens der piskes. Pisk nu på højeste trin til massen bliver sej og fast, i 5-10 minutter.
  7. Tilsæt vaniljepulver og pisk det til det er godt blandet.
  8. Brug en form med lige kanter, læg bagepapir nederst og drys med flormelis. Vi brugte 2 forme på 20 x 20 cm og vores marshmallows blev ca. 3 cm høje. Næste gang vil vi vælge en form så de max bliver 2 cm høje da det bliver mere mundrette stykker ♥

Chokoladeovertræk med lakridsdrys:

  • 350 g lys mælkechokolade
  • 3/4 dåse Raw lakridspulver fra Johan Bülow 
  1. Skær chokoladen i mindre stykker. Smelt halvdelen over vandbad og rør resten i til alt er smeltet.
  2. Tilsæt lakridspulver og vend marchmallows i chokoladen.
  3. Lad dem tørre godt på en rist og opbevar dem i en lukket beholder et køligt sted, dog ikke i køleskab.

img_2977

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title