Rosenformering

blogger-image-1620307751

juni-14-151

juni-14-182

Blairii no 2

I august sidste år lavede jeg stiklinge af nogle af mine ynglingsroser, Blairii no 2 og Alkymist.
Det er rimelig enkelt at formere roser og kræver blot noget rodsætningsmiddel og en frisk rosengren som er fra indeværende år og ikke for hård. Grenen klippes i stykker med 3 sæt blade på,- den nederste del klippes lige og over et bladsæt da det er her rødderne dannes. Toppen klippes skrå lige over det 3. bladsæt. Den nederste del dyppes i rodsætningsmiddel og plantes i en potte med god og fugtig jord. En plastikpose sættes over og de øverste 2 hjørner klippes af. Potterne stilles til side og efter ca. en måned har de dannet rødder.
Denne gang valgte jeg at sætte rosenstiklingene i en plantekasse med drivhus på og lade dem stå til det blev forår.
 image
image
Der er mange penge at spare ved at kunne lave sine roser selv og det er ikke svært. Det tager lidt mere tid at få roserne store end hvis man køber dem. Når jeg rosenformere laver jeg altid en hel del. Der går altid nogen til, men der er alligevel altid rigeligt til, at jeg kan forære mine hjemmelavede roser til familie og venner.
blogger-image-1267054187
 Alkymist hedder denne rose som har så mange farvenuancer at det er svært at sige hvilken farve den egentlig har. Den er både gul, fersken og lyserød i forskellige nuancer. Den dufter skønt og jeg plukker altid kronbladene af når den alligevel er ved at tabe dem. De pynter fint på en tallerken mens de langsomt tørrer.

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title