Sommerferien er skudt igang og byder forhåbentlig på 3 ugers afslapning med sol og hygge i sommerhuset og hjemme. Rejsen sydpå er gemt til efteråret og endnu ikke helt planlagt.
Disse sprøde rugbrødsflutes bagte jeg igår, mens ældstebarnet lavede oliventapenade og pesto. De sprøde flutes er lagt i fryseren og skal grilles i skiver og nydes med tapanade og pesto.
Rugbrødsflutes, 3 store:
- 1 l vand
- 2 dl groft hakkede valnødder
- 1 brev tørgær
- 1 kg rugbrødsblanding
- 5 dl hvedemel
- 1 spsk. honning
Jeg kørte det hele på en køkkenmaskine og formede herefter 3 stk. flutes. Dejen er klistret, men kan fint formes.
De hævede herefter i ca. 1 time, fik et drys mel og islandsk salt hvorefter de blev bagt i ca. 40 minutter ved 175 grader og 25% damp. Hvis man ikke har en dampovn, så kan varmluft bruges ved samme temperatur.
Skriv et svar