Skyr med appelsin og thiafrø

image

Det dejlige forår er blevet nydt og praktisk forårsaktiviteter er blevet lavet. Solen skinner igen og jeg kan kun gentage at det er SKØNT!!!! Jeg har dog ikke fået lavet blogindlæg men nu er jeg klar igen. Denne morgen vågnede jeg allerede kl. 5.30 til skøn fuglekoncert lige udenfor soveværelsesvinduet som stod på klem. Dejligt at vågne tidligt og have god tid til morgenkaffe i sengen og hvor jeg også fik ubeskrivelig lyst til skyr med appelsin og thiafrø. Der var ikke langt fra lyst til handling og heldigvis er det rigtig let at lave og tager ingen tid.

image

Skyr er fyldt med gode proteiner og har et lavt fedtindhold. Det er lidt syrligt naturel men det kan man hurtigt gøre noget ved.  Da skyr mætter rigtig godt og længe er det oplagt at spise dette til morgenmad. Jeg er ikke så vild med det naturel men hvis jeg tilsætter friskpresset appelsinsaft fra søde appelsiner så er det noget helt andet.

image

Godt inspireret af Christian Bitz har jeg lavet morgenmads skyr med appelsin og thiafrø. Det er sundt og holder mig mæt længe. Jeg topper skyren med banan i skiver eller hvad jeg lige har, som søder det yderligere. På toppen kommer jeg et drys grofthakkede mandler og så er jeg godt kørende.

Har jeg lange dage på job har jeg ofte et glas af dette skyr med og thiafrøene er med til at give fornyet energi og er også et fint mellem måltid.

Skyr med appelsin og thiafrø:

  • 3 spsk. thiafrø
  • Saft af 1,5 sød og saftfyldt appelsin
  • 3 dl skyr
  1. Pres først appelsin og kom det i en skål med chiafrø, bland det godt.
  2. Tilsæt nu skyr og sørg for at det bliver blandet godt sammen.
  3. Kom nu skyrblandingen i en tallerken og resten i små sylteglas.
  4. Pynt og top skyren med banan, mango eller noget helt andet og giv til slut et drys grofthakkede mandler.
  5. Skyren i de små glas som måske skal gemmes lidt lukkes til med låg og stilles på køl. Vent med at komme frisk frugt på disse til de skal spises.

image

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title