Søndag fejrede vi min store datters fødselsdag og havde blandt meget andet disse fødselsdags boller på bordet. Det er rigtige fødselsdags boller som er søde, bløde og som smager super skønt med smør på.
De er lavet efter en opskrift som efterhånden har en del år på bagen. Jeg har bagt så mange boller efter denne opskrift og de er næsten altid på bordet når der er fødselsdag.
Vi kalder dem “Moster boller” for både min søster og jeg bager dem. Alle i familien ved hvilke boller vi snakker om når talen falder på “ Moster boller”.
Fødselsdagen blev fejret og dagen var så hyggelig med besøg af familien.
Mosters boller, ca. 20 stk.:
- 4 dl mælk
- 1 pk gær
- 125 gr. smør
- 1 æg
- 2 tsk. sukker
- 2 tsk salt
- lidt vaniljepulver
- 1 kg mel
- Start med at smelte smørret i en gryde, tag gryden af og hæld mælken i. Lad det stå og afkøle lidt.
- Tilsæt nu gær, salt, sukker og vaniljepulver. Rør det godt sammen.
- Herefter tilsættes æg og en del af melet, rør så det bliver blandet.
- Tilsæt nu melet lidt ad gang til dejen har den rette konsistens.
- Lad dejen hæve i 30 minutter. Form ca. 20 boller og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Jeg har penslet mine boller med et sammenpisket æg, men man kan også sagtens komme vand på.
- Bages i ca. 15 min v/ 200 gr.
Skriv et svar