Solbær er for mig det sorte guld fordi det er et bær som er sprængfyldt med gode vitaminer. Tidligere regnede jeg ikke dette bær for særlig meget og ofte fik fuglene lov til at spise dem. Dette sker dog ikke længere og mine solbær er plukkede inden solsorten får smag for dem. De kan bruges til mange forskellige gode sager og i år er de kogt til dejlig solbærsaft og ellers gemt i fryseren til smoothies og pink havregrød. Solbærsyltetøj er også godt så mon ikke jeg også får lavet det.
Solbærsaft er nemt at lave og det største arbejde er nok at plukke solbærene. Når dette arbejde er overstået skylles bærrene og vejes. De kommes i en gryde med afmålt vand og koges som de er i ca. 20-30 minutter, indtil de begynder at briste. Herefter trykkes bærrene godt op mod grydens sides så alt saften kan komme ud. Jeg plejer at lade saften stå til det er blevet koldt og sier det så igennem et klæde. Solbærsaften får et hurtigt opkog sammen med rørsukker og er så klar til at hælde på flasker eller andet når det er afkølet. Jeg hælder det også på frostposer og gemmer det i fryseren til senere brug.
Iskold solbærsaft på en solrig og varm sommerdag er skønt og når solbærrene tilmed er fra egen have og økologiske. Det er da skønt ♥
Det er lige passende nu hvor der er lovet mere sommervejr og det glæder vi os til!
Skriv et svar