De første solbær er for længst blevet plukket og en stor del er blevet brugt til dejlig saft. Vi drikker nemlig solbærsaft i litervis og specielt meget når det er varmt og solen skinner.
De små sorte solbær er så smagsfulde og sprængfyldte med bl.a. c vitamin. Jeg kalder det for det sorte guld, for jeg kommer til at værdsætte dem mere og mere. Jeg plukker så godt som alle solbær fra vores 3 buske og laver lækre sager af nogle med det samme og andre gemmer jeg i fryseren til senere brug.
Om efteråret og vinteren laver jeg ind imellem prinsessegrød til morgenmad. Det består i al sin enkelthed af havregryn, vand og solbær. Det koges op og skal det mætte ekstra godt røres der et æg i mens det småkoger. Det dejlige ved den lyserøde grød er først og fremmest at det smager godt, men man også lige får en smag af sol og sommer.
Solbærsaft i litervis:
- 1 kg solbær
- 1/2 liter koldt vand
- 200 g rørsukker
- Solbær og vand koges i 20-30 minutter til solbærene brister og de trykkes let mod grydens sider med en ske.
- Saften sies i et klæde over en si, hvorefter det gives et kort opkog med rørsukker. Køles af og hældes på flasker.
- Laver jeg meget saft fryser jeg det ned i frostposer, så mængden passer med en flaske som jeg senere hælder det over på.
Solbærsaft med danskvand er så godt og vi drikker litervis når det er varmt ♥
Skriv et svar