Sommer og ferietid giver forventninger om sol og varme, hvilket det har været lidt sparsomt med. Vi griller dog alligevel så ofte, som det kan lade sig gøre. Dvs. at Lars griller og jeg står for tilbehøret, hvilket jeg også gjorde forleden, hvor vi fik en sommerlig og sprød kartoffelsalat til en god bøf.
Jeg var rundt ved vores plantekasser for at hente ingredienserne til kartoffelsalaten; nye kartofler, purløg, ærter og ærtespirer. Det er en ganske almindelig klassisk kartoffelsalat blandet med en dressing af cr. fraiche 18 % og majonaise. Den har fået et lille twist da der er blandet agurkestrimler, ærter og ærtespirer i for til sidst at blive lagt på en sprød bund af fin strimlet spidskål.
Det er længe siden jeg har lavet kartoffelsalat og det skal jeg snart lave igen for det smagte rigtig dejligt. Ærterne var ikke store nok til at blive bælget, men pyt for hele ærten smager skønt og sprødt og det samme gør ærtespirerme.
Sommerlig og sprød kartoffelsalat, 3-4 personer:
- 750 g nye kartofler
- 1/2 rødløg
- 1/2 sprødt spidskål
- Ærter og ærtespirer, et stor håndfuld eller efter smag
- 1 skoleagurk
- Purløg
- 1 dl Cr. Fraiche 18%
- 1/2 dl majonaise
- salt og peber
- Nødder til drys
- Skyl og vask kartoflerne godt, kog dem og lad dem køle af.
- Creme fraiche og majonaise blandes i en skål og smages til med salt og peber.
- Skær kartofler i mindre mundrette stykker og kom dem over i skålen.
- Tilsæt nu rødløg i små tern, purløg og agurk som er strimlet med en kartoffelskræller.
- Skær ærter og ærtespirer i mindre stykker og tilsæt halvdelen i skålen.
- Skær spidskålen meget tyndt ud og læg det på et fad.
- Bland det hele godt og top kartoffelsalaten ovenpå spidskålen. Pynt salaten med de resterende ærter, spirer og et drys hakkede hasselnødder.
Skriv et svar