Hindbærmarmelade

Det er blevet tid for de søde og røde modne hindbær som bare smager så godt. Jeg går dagligt og plukker en portion. De første blev spist direkte fra busken, noget som jeg elsker og næsten ikke kan stoppe igen. Den næste portion blev lavet til hindbærmarmelade. En dejlig portion marmelade som bl.a. skal bruges til hindbærsnitter og nybagte boller; mums ♥

Vi har både sommer og efterårs hindbær i haven. Sommer hindbærene er lidt mindre end efterårs hindbærene men ikke mindre søde. Egentlig er det sæson for sommer hindbærene nu mens efterårssorten selv sagt kommer i efteråret. MEN det er faktisk sådan, at hvis man ikke skærer sine efterårs hindbær ned efter endt høst så begynder de at modne om sommeren. Det glemte jeg i efteråret og kan nu plukke begge sorter samtidig hvilket er lidt ærgerligt, da jeg gerne vil forlænge høsten til langt ind på efteråret. 

Mit nylavede hindbærmarmelade er sødt og godt men ikke tilsat så meget sukker som ellers. Til den lille portion på 250 g hindbær har jeg tilsat ca. 75 g sødning. Det er ikke godt med alt det sukker så derfor har jeg ikke tilsat så meget. 

Bliver der en rest af hindbærmarmeladen må jeg hellere lave en portion pandekager. Den kombi smager skønt også sammen med en kugle vaniljeis. ( Der kom den søde tand på tværs af al sundhed igen) ♥

Hindbærmarmelade, 2 små glas:

  • 250 g rensede hindbær
  • 75 g rørsukker eller anden sødning
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. rød Melatin
  • Lidt rørsukker
  • Atamon 
  1. De rensede hindbær hældes i en gryde sammen med sukker og vaniljepulver hvorefter de koges op ved lav temperaturer. Hindbærene småkoger i 15-20 minutter.
  2. Herefter tilsættes rød Melatin som er rørt sammen med lidt rørsukker. Hældes i under omrøring og marmeladen småkoger herefter i 1 minut.
  3. Den færdige hindbærmarmelade hældes på små glas som først er skoldet og skyllet i atamon.
  4. Luk glassene med det samme, hvorved der kommer vacum på. Opbevares på køl.

 

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title