Sprøde kernebrud

image

Her i huset har vi næsten altid hjemmelavede knækbrød og jeg afprøver mange opskrifter. Det er rimelig simpelt at lave knækbrød og man vælger faktisk bare at bruge det som man har i skufferne alligevel. Lige pt hvor vi er nogle i huset som ikke spiser gluten afprøver jeg forskellige meltyper uden gluten.

Jeg har fundet en opskrift på super nemme og tilmed supersprøde knækbrød. Dejen blandes hurtigt sammen af de udvalgte nødder, frø og mel hvorefter varmt vand tilsat kokosolie tilsættes. Det bliver en grød som smørres ud på en plade med bagepapir. Det bliver ikke lettere og det eneste minus er så at de ikke på forhånd kan skæres ud i pæne stykker, derfor bliver det til sprøde kernebrud.

imageimage

Sprøde kernebrud, en plade:

  • 1 dl majsmel
  • 1 dl havremel
  • 1/2 dl birkes
  • 1 dl hørfrø
  • 1/2 dl hampefrø
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 1 tsk. salt
  • 2 1/2 dl kogende vand
  • 2 spsk. kokosolie
  1. Bland alle de tørre ingredienser.
  2. Bland kokosolie med kogende vand og hæld det over de øvrige ingredienser. Bland det godt sammen til en grød.
  3. Hæld grøden ud på en plade med bagepapir og fordel massen godt ud over hele pladen.
  4. Bag ved 175 grader i ca. 35 minutter.
  5. Afkøles på en rist og brækkes/skæres i passende stykker.
  6. Opbevares i kagedåse.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title