St. Thomas

image

image

Efter nogle skønne dage på St. Croix tog vi videre til St. Thomas. Vi fløj med et vandfly og selve turen var en oplevelse i sig selv og tog kun 20 minutter. Vi fløj lavt hvilket gav godt mulighed for at se os omkring. Vi boede på Hotel Beachcomber lige ud til en dejlig strand hvor vi tilbragte mange timer på stranden og kom helt ned i gear. At ligge i skyggen af et palmetræ og læse i en god bog er virkelig god afslapning for mig. Vandet var dejligt, klart og lunt og vi har badet og snorklet. Når vi om morgenen spiste morgenmad på hotellet kunne vi se flyvefisk skøjte hen over vandet på stranden og en enkelt dag så vi en finne bryde overfladen, desværre så vi ikke om det var fra en delfin eller en haj.

image

Fra vores hotel og ind til hovedbyen Charlotte Amalie var der 4 km og i dagtimerne kørte der med korte mellemrum små åbne taxabusser, de såkaldte one dollors taxa’er. Charlotte Amalie er byen hvor de store krydstogtskibe lægger til og det ses tydeligt på byen, hvor butikkerne er store internationale diamantbutikker og parfumerier eller souvenirs. Ind imellem ligger der også få enkelte hyggelige butikker og vi faldt over en god isbar inde bagerst i en diamantbutik. Friskbagte vafler, lækker is og en ekspedient som talte godt dansk, det kunne vi ikke stå for. Det viste sig at hun er dansk gift og har boet i Danmark.  Det store strøg hedder Mainstreet og er efter vores mening hurtigt set. Det er mere spændende at gå op i sidegaderne og se det autentiske Charlotte Amalie med danske gadenavne og fine gamle huse malet i forskellige pastelfarver som solen har bleget ret meget. Det er slidt og meget hyggeligt med flotte slyngplanter og blomster som vokser og breder sig over alt det slidte.

image

image

image

På vores tur op i gaderne faldt vi over et lille bageri, som viste sig at være et sted hvor unge kunne komme i jobtræning. Vi bestilte kaffe og delte et lækkert stykke lagkage som smagte så skønt og tilmed var billigt. Priserne på de dansk vestindiske øer er ellers meget høje, fordi de ikke selv har noget og må importere stort set alting.

image

image

Den sidste dag på St. Thomas tog vi med en båd ud på snorkeltur til en ø, som også hedder Buck Island. Den ligger ikke så lang fra St. Thomas. Her snorklede vi med store havskildpadder og små pilerokke. Det var en god oplevelse og fra båden kunne vi se de store skildpadder, når de kom op til havoverfladen for at trække ilt. En dejlig afslutning på en skøn og afslappende ferie. Det var lige noget som vi trængte til, at komme helt ned i gear, glemme hvilken dag det er og føle at ferien har varet i evigheder. Skønt!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title