Disse kugler smager bare mums, er lette at lave og tilmed fyldt med sunde glutenfri ingredienser. Det var lige den rette opskrift, at lave lidt lækkert af på en søndag. Det har været en rigtig dovnen søndag med thehygge og strik i sofaen. Udenfor var der trods solskin temmelig koldt, så jeg foretrak indendørsaktiviteter hvor der var dejligt varmt og tændt op i brændeovnen.
Disse sunde kugler med smag af lakrids laver jeg ind imellem og har man en foodprosessor så kræver det ikke meget tid at lave. Når de er trillet til kugler opbevares de i en boks i køleskabet og kan holde sig et pænt stykke tid, men de er nu hurtigt spist her hos os♥
Sunde kugler med en smag af lakrids:
- 125 g mandler
- 75 g dadler uden sten
- 25 g glutenfri havregryn
- 1,5 – 2 spsk. smagsneutral kokosolie
- 1/4 tsk. ren vaniljepulver
- 2 spsk. lakridspulver
- Ekstra lakridspulver til at trille kuglerne i.
- Blend først mandlerne, tilsæt resten af de tørre ingredienser og blend det godt men så der stadig er lidt bid i det.
- Tilsæt nu dadler og kokosolien, bland det godt sammen. Blandingen virker lidt løs i det, men det skal den.
- Form og tril små kugler i mundrette størrelser.
- Tril kuglerne i lakridspulver ved servering. Det bliver fugtigt og kedeligt i køleskabet.
- Opbevares på køl.
Skriv et svar