Syltede græskar med vanilje


Vaniljesyltede græskar har jeg ikke smagt i mange år, men smagen er bestemt ikke glemt. Det er smagen af min barndom, for min mormor syltede altid meget og bl.a. også disse vaniljesyltede græskar.
De serveres til forskellige varme og kolde retter ligesom syltede rødbeder og vil også være et sjovt indslag i en salat, da græskar på denne måde ikke er noget man får så ofte og måske slet ikke.
 
Græskar smager skønt tilberedt på denne måde og vil være et fast indhold i vores køleskab fremover. Jeg synes jo også at det er særlig sjovt når det er mine egne hjemmedyrkede økologiske græskar, som bliver brugt til disse lækre sager.

Vaniljesyltede græskar er super nemme at lave og laves over et døgns tid da græskarrene lige skal ligge i en blanding af eddike og vand i et døgn før de koges. Man skal passe på ikke at koge dem for møre, de skal lige være sådan aldente med lidt bid. Efter kogning hældes de på glas og eddikelagen hældes ved. Herefter går der ikke mange dage før de er klar til at spise. 

Jeg valgte at rengøre alle mine høstede græskar på en gang, så var det ligesom overstået og jeg synes faktisk at det er dejligt at kunne tage en pose forberedt revne, mosede eller tern af græskar ud af fryseren gennem vinteren. Det letter arbejdet ret meget hvis man vil bage boller, lave suppe eller bruge tern af græskar i en gryderet.

Vaniljesyltede græskar, 1 stort glas:

1 kg græskar,  skrællet og skåret ud i ca. 5 cm stykker.

Forlage: 

  • 1/2 l koldt vand
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk. salt

Sukkerlage:

  • 2,5 dl eddike
  • 500 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  1. Flæk græskaret, og skrab kernerne ud med en spiseske. Skær græskaret i 1,5 cm brede stængler, skræl dem med en kartoffelskræller, og skær dem til sidst i ca. 5 cm lange stykker. Læg græskarstykkerne i vandet med salt og eddike, og stil det koldt i et døgn.
  2. Hæld lagen fra græskarrene og lad dem dryppe godt af i et dørslag. 
  3. Kom ingredienserne til sukkerlagen i en gryde og lad det koge op. Tilsæt græskarstykkerne og kog dem ved jævn varme i 10-15 minutter, de skal stadig være sprøde. 
  4. Tag græskarrene op i et skoldet sylteglas, kog sukkerlagen op på ny og hæld den over de kogte græskar. Luk glasset og afkøl let inden det stilles på køl.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »