Når det kommer til sunde søde sager er vi her i huset delt i to lejre. Så da vi fik vafler med kikærtemel forleden, blev der også lavet dej til traditionelle vafler. Vi elsker nybagte vafler, men hvor jeg kan skifte lidt hvedemel ud med noget groft, der gør jeg det. Disse blev tilføjet lidt grahamsmel og sødet med kokossukker og alligevel smagte de skønt af de vafler vi kender, men var lidt sundere.
Til disse lidt grove vafler har jeg brugt følgende ingredienser:
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 1/2 dl vand
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 spsk kokossukker eller rørsukker
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 dl grahamsmel
- 2 3/4 dl hvedemel
- 125 g smeltet smør
De våde ingredienser piskes sammen, herefter sies de tørre ingredienser i og tilsidst tilsættes den smeltede smør. Rør det hele godt sammen og stil det gerne på køl i mindst 1/2 time før vaflerne bages.
Skriv et svar