Vaniljeprikket koldskål

Søndag lavede jeg en stor portion vaniljeprikket koldskål, som vi spiste til frokost i sommerhuset. Koldskålen blev pisket op med æg og birkesød. Det er rigtig lækkert med noget koldt at spise, når det er så dejligt varmt som vi er så heldige med lige nu. Ja faktisk loves der godt vejr lang tid frem, så der er god lejlighed til at spise koldskål længe endnu.

Denne opskrift på koldskål er og bliver min absolut favorit da den smager skønt og dejlig frisk. Den er lavet med æg som mætter godt og uden sukker. Jeg har brugt en smule birkesød og ahornsirup, som giver dejlig sødme til koldskålen.

Den vaniljeprikkede koldskål piskede jeg hurtigt sammen og smagte det til med lidt citronsaft inden jeg hældte den på glasflasker. En del spiste vi i sommerhuset og en del nyder jeg lige nu at have med på arbejde.

Til koldskålen serverede jeg friske jordbær til sammen med hjemmelavet koldskålsdrys.

Vaniljeprikket koldskål, ca. 2,5 l:

  • 1 L kærnemælk
  • 1 L tykmælk eller ymer
  • 4 æggeblommer
  • saften af 1 citron
  • 2 spsk. birkesød
  • 1/4 dl ahornsirup
  1. Kom æggeblommer i en stor skål sammen med birkesød og vaniljepulver. Pisk det godt sammen så det bliver lyst og luftigt.
  2. Tilsæt tykmælk og kærnemælk sammen med citronsaft.
  3. Smag koldskålen til med lidt ahornsirup hvis den mangler sødme.
  4. Hæld koldskålen over på glasflasker eller en kande og opbevar den på køl.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title