Rabarber var det første jeg plantede i vores nye have og i massevis for jeg skal have et kæmpe stort rabarberbed. Lige nu er de ikke så store så jeg kan høste af dem, men jeg håber at de vokser sig store, så jeg kan begynde at trække rabarber op næste år.
Lige nu har vi plantet 8 rabarberplanter i 3 forskellige sorter. Vi har vinrabarber, jordbær- og hindbærrabarber. Alle har en flot pink stængel, så jeg kan få lavet min lækre lyserøde rabarbersaft. Ud over saft kan rabarber jo bruges til så mange skønne lækre sager og ikke at forglemme jordbær/rabarbermarmelade ♥
Rabarber har de flotteste store blade og når de vokser til kan de blive gemmested for små dyr og insekter, for vi må have noget biodiversitet ind i vores nye have. Derfor sørger vi også for at have blomster som tiltrækker bier og sommerfugle, så vi bl.a. kan få bestøvet vores nye frugttræer.
Haven dyrkes naturligvis økologisk og gødning til vores rabarberbed kan vi finde lige i nærheden. Vi har nemlig vilde heste i området og rabarber holder ret meget af hestegødning ♥
Lige nu er planterne som sagt for små at trække stængler fra, så jeg har måtte købe økologiske rabarber til en ret heftig pris, for jeg vil lave min saft som jeg plejer. Prismæssigt kan det overhovedet ikke betale sig, så det snakker vi ikke mere om.
Ingen sommer og varme dage uden den lyserøde vaniljeprikkede rabarbersaft sammen med iskoldt danskvand ♥
Koncentreret rabarbersaft, 2,5-3 liter:
- 3 kg rengjorte rabarber
- 12 dl vand
- 1 kg rørsukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Kom rabarberne i en stor gryde og tilsæt vandet.
- Giv rabarberne et opkog og lad det småkoge i ca. 15-20 minutter og lad det herefter stå i en time eller 2.
- Hæld saften igennem en finmasket si.
- Kom saft og sukkeret i gryden. Lad det småkoge i 5 minutter.
- Skum saften og afkøl.
- Hæld saften på flaske eller frys det i poser.
Skriv et svar