Vaniljeprikket rabarbersaft med citron

Jeg har ventet længe på at mine rabarber skulle vokse sig store og flotte i år. Jeg har ventet forgæves og må nok erkende at de ikke står godt der hvor de står. De skal flyttes til et bedre sted til efteråret og nye skal plantes. På vores vej over Fyn har jeg købt en hindbærrabarber, som skal plantes ved sommerhuset. Måske de gror bedre derovre og det er jo praktisk at have rabarber begge steder. Rabarberne som vi har herhjemme er jordbærrabarber og måske skal jeg også have fat i vinrabarber for at veksle lidt. 

Jeg har måttet købe nogle poser rabarber for vaniljeprikket rabarbersaft med citron skal der laves, rabarber i haven eller ej. Som altid smager det bare skønt og specielt på varme dage som vi har lige nu. 

Det tager ikke så lang tid at lave denne saft da rabarberne ikke skal koge så længe. Efter trækketiden hældte jeg forsigtigt saften igennem en si og brugte ikke et klæde denne gang. 

Vaniljeprikket rabarbersaft med citron, 2 1/2 liter:

  • 1 kg renset rabarber skåret i skiver
  • 400 g rørsukker
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 øko citron i kvarte
  • 2 liter koldt vand
  1. Rens og skær rabarberne ud i minde stykker. 
  2. Kom rabarber i en gryde med citron i kvarte, rørsukker, vaniljepulver og vand.
  3. Bring det i kog og lad det koge i 8-10 minutter. Lad det herefter stå i mindst 1/2 time.
  4. Hæld saften gennem en si med små masker.
  5. Skold flasker og hæld saften på disse. 
  6. Saften kan også fryses ned i fryseposer i portioner der lige passer til en flaske.
Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title