Vegansk pastasauce alt i een

Denne pastasauce lavede jeg forleden, hvor jeg synes at vores grønsagsskuffe trængte til at blive tyndet lidt ud. Der var mange gode grønsager og en hel stak rodfrugter, som jeg har brugt til denne pastasauce. Jeg har bygget pastasaucen op med samme krydderier og ingredienser, som når jeg laver almindelig pastasauce, hvilket jeg har gjort så mange gange, at jeg næsten kan gøre det i søvne. Det var nemlig en af ynglingsretterne, da mine børn var mindre og faktisk også endnu.

I stedet for hakket oksekød, som jeg normalt bruger har jeg tilført saucen masser af rodfrugter skåret ud i meget små stykker og små røde linser, som giver gode proteiner. Pastasaucen er altså ren vegansk og smager lige så godt som den med kød, altså hvis du spørger mig ♥ Jeg spiser langt mindre kød nu end tidligere og synes at det er sjovt og spændende at lave lækre retter uden kød,  med andre gode proteinkilder.

Pastasausen kan spises som den er da der også er godt med linser i, men har man lyst kan den sagtens spises traditionelt med  pasta og et drys gærflager, mums ♥

Retten er fryseegnet og jeg er jo glad når jeg kan finde en ret, som denne i fryseren og  tage med på en aftenvagt ♥

Vegansk pastasauce, alt i een, 4-6 pers.:

 • 3 små persillerod
 • 5 gulerødder
 • 1 stor broccolistok
 • 2 løg
 • 6 fed hvidløg
 • 3 porrer
 • 1 rød peber
 • 250 g cherry tomater
 • 2 ds. flåede tomater
 • 1 spsk. grønsagsbouillion
 • 200 g røde linser
 • Salt & peber
 • Basilikum
 • Oregano
 • Chilliflager
 1. Start med at skrælle og skære alle rodfrugterne og øvrige grønsager ud i små stykker. Kom rodfrugter i en skål for sig, det samme med løg og hvidløg, peberfrugt og halverede små tomater i deres egen skål. 
 2. Kom olivenolie i en stor gryde og svits løgene sammen med hvidløg, de skal ikke tage farve, men bare blive lidt møre. Kom herefter rodfrugterne i gryden og rør godt rundt. 
 3. Kom de flåede tomater ved sammen med krydderier og bouillon. Tilsæt evt. lidt ekstra vand så alle grønsagerne er dækket.
 4. Tilsæt linser og kog gryden ved lav varme i ca. 20-25 minutter.
 5. Tilsæt peberfrugt og tomater og småkog i max 2-3 minutter. De må gerne have lid bid og skal ikke koges ud.
 6. Smag pastasaucen til og server den rygende varm, enten alene eller sammen med fx ærte eller soyapasta og et drys gærflager.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title