Forleden dag høstede jeg en portion rødbeder ude fra vores højbede. Der er altså noget ved selv at dyrke grønsager og se at den smule arbejde det kræver, give bonus når man når hen på denne tid af året.
Vi dyrker økologisk og denne sommer har vi gødet med vegansk økologisk gødning som er lavet på hestebønner. Vi har brugt den gødning, som er i pilleform og det må siges at være ret effektivt.
Rødbeder er en af mine ynglings grønsager som jeg bl.a. bruger til smoothie, juice, syltede rødbeder, ovnbagte rodfrugter og til denne lækre rødbedehumus.
Rødbedehumus, 2 glas:
- 200 g kogt rødbede
- 4 spsk. tahin
- 230 g kogte kikærter
- 2 små fed hvidløg
- Saften fra 1 citron
- 3 tsk. spidskommen
- 1 tsk. paprika
- Salt& peber
- 1/2 dl olivenolie
Det hele blendes i fx en foodprossesor, smages til og hældes på rene skoldede glas. Rødbedehumus opbevares på køl og kan holde sig i ca. 1 uge.
Skriv et svar