Ovnbagt rabarberkompot med vanilje

Da vi i foråret begyndte at anlægge vores nye have plantede jeg en hel del rabarberplanter i forskellige sorter. Jeg synes at rabarberplanten er rigtig flot med de store blade og jeg er desuden storforbruger af planten. Man kan lave så mange lækre sager af rabarber og jeg ved at en stor del også vil blive brugt på lækkert lyserød vaniljeprikket saft. 

Mine rabarberplanter er desværre ikke så store endnu så jeg er lidt forsigtig med at trække for mange rabarber lige nu. I weekenden hentede jeg dog en lille portion til denne ovnbagte rabarberkompot. 

Rabarberkompot smager så skønt og kan bruges til så mange forskellige lækkerier. Denne bliver dog hovedsagligt brugt til min morgenmad som i disse dage består af soyayoghurt og ristet  granola.

Ovnbagt rabarberkompot med vanilje:

  • 300 g rabarberstilke
  • 100 g rørsukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  1. Skyl og rens rabarberstilkene og skær dem ud i smalle skiver.
  2. Kom rabarber, rørsukker og vaniljepulver i en lille bradepande. 
  3. Bland rabarber og sukker godt og kom staniol over bradepanden.
  4. Bag hele herligheden midt i ovnen ved 170 grader i 25 minutter.
  5. Lad herefter rabarberkompotten afkøle før det hældes på glas.
  6. Opbevares på køl i ca. 1 uge.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title