Squashkage er så lækkert og en kage som jeg også altid bager når det er ved at være sæson for squash. Squash er heldigvis at finde i vores nye plantekasser og forleden høstede jeg en kæmpe på lidt over et kilo. En del af denne blev brugt til denne squashkage med blød og lækker topping.
Som overskriften antyder er det en farmors opskrift og mine børns elskede farmor bagte den ofte, når det var sensommer og squashtid, som netop nu. Lørdagen bød på masser af regn og var lige vejr for kagebagning og tændt stearinlys ♥
Farmors squashkage med blød topping:
- 400 g fintrevet squash
- 3 æg
- 250 g sukker
- 2,5 dl rapsolie
- 325 g mel
- 1/4 tsk. bagepulver
- 2 tsk. natron
- 3/4 tsk. salt
- 1 tsk. vaniljepulver
- 3 tsk. kanel
- Skyl og vask squashen grundigt. Riv den fint med skræl på.
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Tilsæt squash og olie.
- Kom de tørre ingredienser igennem en si og tilsæt dette.
- Rør det forsigtigt sammen og hæld dejen op i en bradepande foret med bagepapir.
- Bag kagen midt i ovnen ved 190 grader i 40 minutter.
- Lad herefter kagen køle af.
- Skær kagen i små kvadrater og nyd den med topping efter behag.
Blød topping:
- 125 g smør
- 200 g flødeost
- 125 g flormelis
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- Bland alle ingredienser i en skål og pisk det med en håndmixer til det er luftigt og blandet godt.
Skriv et svar