Jordbær og rabarberkompot


For ikke så længe siden lavede jeg en portion rabarberkompot  som jeg spiste til min morgenmad sammen med soyayoghurt og et drys  granola. Det blev hurtig spist og jeg har siden har lyst til at lave en portion mere. 
Denne gang blev det til en portion jordbær og rabarberkompot som også smager noget så dejligt. Jeg elsker kombinationen af jordbær og rabarber, hvilket jeg synes smager af min barndom ♥

Jeg har lavet en lille glas som rækker til min morgenmad 3-5 dage. Rabarberne var friske og lige optrukket i vores nye have. Jeg har plantet et hav af dem og glæder mig enormt til næste sommer hvor jeg forhåbentlig kan trække rigtig mange op. Vores jordbær er forlængst færdig med at give og derfor er det godt at have nogle på frost. 
Jeg brugte halv af hver, friske rabarber i mindre skiver og halverede frosne jordbær. Det hele blev vendt i rørsukker med vaniljepulver og bagt i et ildfastfad i 20 minutter.

Det er rigtig nemt at lave denne kompot og den smager så skønt.

 

Jordbær og rabarberkompot, 1 glas:

  • 150 g rabarber i mindre skiver
  • 150 g friske eller frosne jordbær, små eller i skiver
  • 100 g rørsukker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver

Bland det hele godt med sukker og vaniljesukker. Kom det i et ovnfastfad og giv det 20 minutter i en 170 grader varm ovn. Afkøl kompotten, hæld på glas og opbevar det på køl.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title