St. Croix

image

Efter 2 dage i Miami rejste vi videre til Dansk Vestindien og vi nyder dagene på St. Croix, som er et skønt sted, med meget gamle bygninger fra tiden, hvor Danmark ejede øen og holdt slaver. Det er en grum fortid vi har her og alligevel møder vi ikke andet end meget venlige mennesker, som gerne vil fortælle os om historien. Alle hilser venligt på hinanden og os med et good morning og nogle med et Hej når de fornemmer, at vi er fra Danmark. Her er meget slidt, men vi kan se at de restaurerer lidt hist og her, men rigtig meget er i forfald. Alligevel er her en hyggelig og afslappet stemning. Vi bor på Hotel King Christian i Christianssted som er et stort hotel lige ud til havneområdet. Lige overfor og kun 2 minutters sejlads herfra ligger øen Protestant Cay, hvor der findes en lækker strand og et lille rev med farvestrålende fisk. Lige noget for mig, som elsker at snorkle.

image

Den første dag blev morgenmaden nydt i en sidegade tæt på hotellet, på en cafe, som hedder Twin City Caffee House. De laver den bedste morgenmad, som tilmed er sund og lige, som jeg bedst kan lide. Jeg fik en lækker omelet med grønsager og spinat, rugbrød, den lækreste smoothie med banan og mango, juice og en frisk frugtbovle. Det blev lidt sen morgenmad idag og med denne portion, så er jeg tanket godt op i lang tid.

image

image

Her i Christianssted har gaderne danske navne og det danske flag ses også flere steder. Det er mærkeligt at tænke på at St. Croix har været dansk for ikke så længe siden, i 1917 solgte Danmark Øen til USA.

image

image

image

Skønne farvestrålende træhuse med skodder og flotte udskæringer kendetegner byen, mere og mindre slidte, men hyggelige. Jeg bliver aldrig træt af at fotografere her og der er så mange fine motiver.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title