For nogle uger siden bagte jeg en stak af disse Glutenfri kerneboller som blev super gode, luftige og lette. Jeg har bagt dem nogle gange efterhånden og hver gang er de hurtig blevet spist da de falder i alles smag her i huset. Jeg har haft lyst til at eksperimentere med opskriften og har mange ideer til forskellige smage.
Da jeg for et par dage siden lavede rødbede æblejuice, pressede jeg rødbederne først og tog pulpen fra inden jeg forsatte med æblerne. Denne rødbedepulp tilsatte jeg i dejen og den blev selvfølgelig helt lyserød. En rigtig flot farve til boller og vupti blev bollerne døbt prinsesse boller.
Disse flotte prinsesse boller mister noget af farven under bagningen men man kan stadig ane farven og pyt for de smager skønt og man bliver ikke ikke spor tung i maven af disse, heller ikke hvis man spiser mere end en ♥
Prinsesse boller, 10-12 stk.:
- 5 dl vand
- 2 spsk. chiafrø
- 2 spsk. gul fiber husk
- 1 spsk. god rapsolie
- 1/2 dl solsikkekerner
- Pulp fra 2 store rødbeder
- 1 tsk. glutenfri gær
- 1,5 tsk. salt
- 50 g fuldkorns rismel
- 50 g majsmel
- 100 g havremel
- Hæld vand i en skål og tilsæt chiafrø og fiberhusk. Bland det godt og lad det stå i mindst 5 minutter.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen i hånden.
- Skrab siderne ned og stil dejen til hævning i mindst 1/2 time.
- Form bollerne med 2 skeer og læg dem på en plade med bagepapir.
- Tænd ovnen på 180 grader. Jeg brugte 25 % damp, men varmluft kan også bruges. Bollerne bagte i ca. 40-50 minutter og blev afkølet på en rist.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar