Glutenfri kerneboller

Siden sidste sommerferie har jeg levet glutenfri, ikke 100% men så meget som muligt. Jeg har ikke fået konstateret glutenallergi, men kan mærke at det er godt for min mave at nedsætte glutenindtaget eller helt fjerne det. 

At bage glutenfrit kan være noget af en udfordring, men jeg har efterhånden fundet frem til forskellige opskrifter som giver et dejligt brød, kager eller boller uden at være alt for tunge og kedelige.

Disse glutenfri kerneboller er blevet super gode, luftige og lette. Jeg plejer at bruge køkkenmaskinen til at gøre dejen luftig, men denne portion var så lille at jeg valgte at røre den i hånden og det lykkes altså helt godt.

Glutenfri kerneboller, 10-12 stk.:

  1. Hæld vand i en skål og tilsæt chiafrø og fiberhusk. Bland det godt og lad det stå i mindst 5 minutter.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen i hånden.
  3. Skrab siderne ned og stil dejen til hævning i mindst 1/2 time.
  4. Form bollerne med 2 skeer og læg dem på en plade med bagepapir. Læg et klæde over og lad bollerne hæve yderligere i 1/2 time.
  5. Tænd ovnen på 180 grader. Jeg brugte 25 % damp, men varmluft kan også bruges. Bollerne bagte i ca. 40 minutter og blev afkølet på en rist.

Bollerne blev helt afkølede inden vi utålmodige kunne smage dem. De er meget fugtige indeni når de er varme og næsten umulige at skære over. Da de endelig var afkølede spiste vi dem til eftermiddags kaffen og haps, haps, haps, så var de væk.

De her glutenfri kerneboller har virkelig en dejlig krumme og er meget luftige og lette. Det er de bedste glutenfri boller jeg endnu har bagt og det har givet mig ideer til at afprøve forskellige variationer.

// Indlægget indeholder affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Speak Your Mind

*

Translate »
Menu Title