Lidt sundere chokolademuffins

Disse små himmerrigs mundfulde lavede jeg i sidste weekend. Hvis man som jeg elsker chokolade bliver det så rigeligt indfriet her i disse lidt sundere chokolademuffins. De smager skønt af chokolade og er søde uden at være tilført rafineret sukker. Jeg har lavet dem glutenfri og fyldt dem med en masse gode og sunde sager. De smager skønt nybagte afkølede med chokoladecremen på og efter en tur i køleskabet, hvor de skal opbevares, smager de også dejligt. 

Jeg har en sød tand og elsker søde sager, men jeg ved også hvad sukker gør ved mig og det er ikke så godt. Sukker tager kort sagt ens energi og omdannes til fedt som oftest sætter sig uheldige steder. Derfor undgår jeg mest muligt at spise raffineret sukker, mens jeg stadig fornøjer mig med søde lækre sager.

For heldigvis findes der mange andre ingredienser som kan erstatte rafineret sukker og i disse chokolademuffins har jeg brugt fedtreduceret kokosmel og mandelmel som giver lidt sødme sammen med ren vaniljepulver, Sukrin gold og Sukrin +. Det er lykkes ret godt og jeg får mættet min søde tand så rigeligt og på en sundere måde. 

Lidt sundere chokolademuffins, 10 stk.:

Topping:

  • 125 g mascapone
  • 3 tsk. Sukrin +
  • 3 spsk. raw kakao
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 2,5 dl fløde 
  • Små hornvioler til pynt
  1. Tænd ovnen på 175 grader på varmluft.
  2. Pisk æggehviderne stive.
  3. Pisk æggeblommer og sukrin gold sammen så det bliver skummende og luftigt.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det med let hånd.
  5. Hviderne tilsættes og blandes meget forsigtigt med de andre ingredienser så det stadig er meget luftigt.
  6. Skyl muffinsforme med koldt vand hvis der bruges en silikone form eller brug 2 papirforme til hver muffin.
  7. Fordel forsigtigt dejen i ca. 10 forme og bag dem i ca. 15-20 minutter.
  8. Imens de bages tilberedes toppingen. 
  9. Kom mascapone, sukrin, raw kakao og vaniljepulver i en skål og pisk det godt sammen.
  10. Tilsæt fløden lidt ad gangen mens der piskes og pisk det så det bliver rigtig luftigt.
  11. Lad de færdigbagte muffins afkøle på en rist og når de er helt afkølede kan chokoladecremen komme på.
  12. Kom den luftige topping i en plastpose med en tyl i bunden. Sprøjt topping på kagerne og tilsæt en lille hornviol på toppen. 

* Jeg laver selv mit eget fint og groftmalet mandelmel. Det er super nemt hvis man fx har en foodprocessor eller en kaffekværn. Det køres lynhurtigt til man har det rette konsistens og kan holde sig i et tætsluttet glas i lang tid. 

// Indlægget indeholder affiliate links.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title