Hver eneste år laver jeg disse lækre æbleboller med kanelsukker og hakkede mandler på toppen. De er et sikkert hit her i huset og der skal også helst et lille lager i fryseren som hurtigt kan tages op enkeltvis og varmes på brødristeren. Vi spiser dem med et godt lag økologisk smør og intet andet.
Æblerne vaskes grundigt, skæres i både og kernehuset fjernes. Herefter rives de groft med skræl og dette gøres let og hurtigt på en foodprocessor.
Denne gang har jeg prøvet at lave bollerne af en langtidshævet dej, som er tilberedt om eftermiddagen den ene dag og efter et ophold natten over i køleskab, blev de bagt om eftermiddagen den næste morgen. Det lykkes fint at lave dem af en langtidshævet dej og min næste udfordring bliver at lave en portion glutenfri æbleboller med kanelsukker.
Langtidshævet æbleboller med kanelsukker, ca. 12 stk.:
- 1 tsk. økologisk gær
- 4 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel
- 1/2 dl rapsolie
- 1 æg
- 4 æbler
- 1 tsk. kanel
- 2 tsk. kokossukker
- 1/2 tsk. ren vaniljepulver
- 3 dl. fuldkorns hvedemel
- 9-10 dl. hvedemel
- hakkede mandler til drys
- Kanel / kokossukker til drys
- Dejen røres godt sammen med de forskellige ingredienser og skal være en fugtig dej, men ikke for flydende.
- Stil den færdige dej i køleskab i mindst 6 timer og gerne i et døgn
- Formes til boller med 2 skeer og drysses først med hakkede mandler og derefter med kanelsukker. Æblebollerne bages ved 200 grader i ca. 25 minutter hvorefter de afkøles på en rist.
Skriv et svar