En lækker frokost med nystegte fiskefrikadeller og friskbagt glutenfrit rugbrød , det er nu meget lækkert og vi har nu fået sat en opskrift sammen, som helt sikkert vil blive brugt igen og igen. Fiskefrikadellerne er også glutenfrie da de er tilsat havremel istedet for fx hvedemel.
Vores ynglings restaurant ligger i Latinerkvarteret i Århus og der nyder vi at spise en god frokost engang imellem. På spisekortet er der mange lækre retter og vi har afprøvet en del efterhånden. En ret som vi ofte vender tilbage til er deres fiskefrikadeller med friskbagt rugbrød og hjemmerørt rustikt remulade. De er de bedste fiskefrikadeller i landet tror jeg og de smager bare skønt.
Selvfølgelig måtte vi prøve at at lave nogle tilsvarende og de blev faktisk rigtig gode hvis vi selv skal sige det. Fisken hentede vi hos Boring Fisk og det blev en blanding af torsk og laks. Fisken blev skåret ud i mindre stykker og kørt i foodprocessoren til en grov fars. At farsen er lidt grov gør at disse fiskefrikadeller bliver så lækre.
Fiskefrikadeller af laks og torsk:
- 300 g laks
- 300 g torsk
- 2 tsk. salt, peber
- 2 – 3 æg, alt efter størrelse
- 1/2 bdt. dild
- 1 løg i tern
- 2 fint revne gulerødder
- 2 spsk. glutenfri havremel
- 1 dl fløde
- smør og olivenolie eller neutral kokosolie til stegning
- Riv først gulerødder, det gøres lettest på en foodprocessor, hak løg og dild fint. Gem lidt dild til pynt.
- Fjern de revne gulerødder og tilsæt laks og torsk i mindre stykker. Dette hakkes sådan at det stadig er lidt groft. Udskift kniven med røredelen i foodprocessoreren og tilsæt nu de resterende ingredienser og bland dette godt.
- Fiskefrikadellerne formes og steges i en blanding af smør og olivenolie eller smagsneutral kokosfedt. Lars stegte dem på en pande på vores grill som også har en kogeplade.
- Vi nød de lune fiskefrikadeller med nybagt glutenfrit rugbrød.
Skriv et svar