En fast tradition ved denne tid hvor vores fine gamle æbletræ bugner af æbler, er at bage æbleboller. Lækre sprøde æbleboller med en top af hakkede mandler og et drys af kanelsukker. De er et hit, meget lækre og bliver spist med god appetit. De er skønne lune og smurt med smør. Jeg bager altid en ordentlig portion og gemmer nogle på frost for de kan sagtens fryses. De tøes op, lunes i ovnes og er næsten lige så gode som de nybagte æbleboller.
Æbleboller, ca. 18 stk.:
- 50 g gær
- 4 dl vand
- 1/2 dl rapsolie
- 1 dl skyr
- 1 spsk rørsukker
- 1 tsk kanel
- 1 æg
- 3 dl fuldkornsspeltmel
- ca. 1 liter hvedemel
- 4 groftrevne æbler med skræl
- Alle ingredienser æltes godt sammen på maskine og skal være en fugtig dej.
- Dejen sættes til hævning og hæver til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
- Dejen formes til boller med 2 spiseskeer.
- Bollerne pensles med æg, drysses først med groft mandelmel og herefter med kanelsukker.
- Æblebollerne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Skriv et svar