I hegnet ved sommerhuset er der masser af hybenroser og lige nu er der modne hyben. Jeg plukker lidt hvert år men er ikke så begejstret for at rengøre hyben, for det er noget af et pillearbejde. Jeg har dog fået et fif fra en tidligere arbejdskollega, hvor man rengøre hyben, fjerner stilk og blomst for derefter at skære dem i to dele. De halverede hyben kommer i en frostpose og en tur i fryseren. Når de er frosne rystes posen godt og nogle af frøene falder ud. Resten fjernes med en lille teske, mens de endnu er frosne og der er noget lettere på denne måde.
Jeg har rengjort 500 g hyben som skal bruges til hybensuppe. Det smager godt og er tilmed sundt og fyldt med vitaminer. Jeg stiftede bekendtskab med hybensuppe da jeg læste til pædagog og var i praktik i en daginstitution. Her fik børnene eftermiddagsmad og ind imellem stod menuen på denne lækre suppe. De var vilde med det og det samme blev jeg.
Hybensuppe:
- 500 g rensede og rengjorte hyben
- 1 l vand
- 1 dl rørsukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 dl vand
- 1 spsk majsstivelse
- evt. små æbletern
- skyr eller flødeskum
- honningristet mysli
- Hyben og vand koges på lavt blus under låg i ca. 1/2 time.
- Vand og hyben sies over en skål og hyben presses igennem sien så kun skallerne er tilbage.
- Hybensuppen hældes tilbage i gryden sammen med rørsukker, vaniljepulver og citronsaft.
- Vand og majsstivelse røres sammen og hældes i suppen under omrøring. Suppen bringes i kog under omrøring og koger i 2 minutter.
- Vælger man at tilsætte små æbletern, tilsættes de i de sidste 2 -5 minutter.
Hybensuppe serveret rygende varm med en klat skyr og et drys honningristet mysli. Sød og sund på samme tid og smækfyldt med gode vitaminer. Nydes som dessert eller bare hvis man er lækkersulten.
Skriv et svar