Hjemmelavet nutella lavet af en god mørk chokolade på 70%. Det smager skønt på en nybagt bolle eller et stykke ristet rugbrød.
Jeg har haft travlt de sidste dage med at gøre klar til min fødselsdagsbrunch og fejring af min fødselsdag. Ikke en hvilken som helst fødselsdag, men fejring af min 50 års fødselsdag. Fantastisk og overrumblende på een gang, for jeg er jo lige blevet 40 år, lige for lidt siden. Fødselsdagsbrunchen var igår og det var en rigtig dejlig dag med mange søde gæster, dejlige gaver og hygge. I fredags blev jeg fejret af mine søde kollegaer med morgenbord, sang, taler, blomster og gaver. Det var også en rigtig hyggelig dag.
Idag vil jeg nyde min sidste dag i fyrrene, i morgen vil jeg nyde at blive fejret igen og ellers vil jeg nyde hver eneste dag i de næste 50 år ♥
Maden var bestilt udefra hvilket både var rigtig lækkert, men også en stor hjælp. Jeg har dog lavet forskelligt tilbehør til brunchen og blandt andet lavet nutella med mørkt chokolade, fløde og ristede hasselnødder. Det smager dejligt og er et noget sundere alternativ til den meget søde nutella.
Nutella, 1 glas:
- 150 g god mørk chokolade, 70 % eller mere
- 50 g hasselnødder
- 1 1/2 dl fløde
- 50 g smør
- 1 knivspids salt
- Start med at riste hasselnødderne i ovnen i 10 minutter ved 200 grader. Køl af og gnid herefter hasselnødderne i et viskestykke for at få den yderste hinde af. Kør de afskallede nødder i en foodprocessor til en lidt grov hasselmel.
- Chokoladen hakkes og smøres skæres ud i mindre stykker.
- Flødes opvarmes til kogepunktet, tages af komfuret og chokoladen vendes i sammen med smør og salt. Der røres godt til det hele er smeltet, blankt og homogen.
- Hasselnøddemelet tilsættes, røres godt med det øvrige og nutellaen hældes på glas.
- Nutella opbevares på køl og tages ud i god til før det skal bruges, da det bliver lidt hårdt, når det er koldt.
Skriv et svar