Vores store gamle Discovery æbletræ bærer som altid mange fine æbler og de er ved at være modne nu. Jeg laver æblemost i store mængder og tilsat forskellige frugter og grønsager. Det smager skønt og jeg fryder mig stadig over vores nye slowjuicer. Den giver rigtig meget juice af de forskellige frugt og grøntsager som vi kører igennem maskinen. Idag har jeg dog valgt at lave ren æblemost og har brugt rensede nedfaldsæbler. Jeg har rengjort en skål med top og det gav 1,6 l ren lækker æblemost.
Enhvert lille æble bliver brugt til mange lækre sager og i dag blev det til æblemost.
Enhver lille dråbe saft er presset ud af æblerne og efterlader en halv fyldt kande med æblerester. Jeg har ikke fjernet kernehuset i æblerne denne gang, men ellers kunne det sagtens være brugt i fx en portion boller.
Lækkert nypresset æblemost af økologiske Discorveryæbler og fyldt med mange gode vitaminer og mineraler. Jeg opbevarer mosten på køl hvor det sagtens kan holde sig i nogle dage, men det bliver nok drukket inden. Senere på sæsonen bliver æblemosten flot lyserød.
Skriv et svar