Tærte med jordbær og karamel

image

Søndag formiddag tilbragte jeg i køkkenet og fik bagt en tærte til vores eftermiddagskaffe. Tærtebunden har jeg bagt efter en traditionel opskrift, men erstattet noget af hvedemelet med kastanjemel. Kastanjemel er mere sødt og derfor har jeg reduceret noget af sukkeret også.

Tærte med jordbær og karamel:

  • 125 g mandler
  • 125 g kastanjemel
  • 125 g hvedemel
  • 125 g rørsukker
  • 125 g smør
  • 3 æggeblommer
  • 3-4 spsk koldt vand
  • 1/4 l fløde
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • Jordbær

Jeg startede med at lave karamellen i god tid, nemlig igår. Det er ganske let at lave og kræver kun en dåse kondenseret mælk som hældes ud i et ildfast fad som dækkes til med staniol. Karamellen laves i ovnen ved ca. 110 grader ved varmluft i ca. 1 ¼ – 1 ½ time på midterste rille. Når karamellen er kølet godt af hældes det på glas, som lukkes og stilles i køleskabet.

Tærtedejen køres på en foodprocessor og lægges i køleskabet i en time. Dejen rulles ud mellem to stykker bagepapir, kommer i en tærteform som prikkes godt med en gaffel og bages ved 200 grader i ca. 25 minutter.

I formiddag bagte jeg tærten og da den var godt afkølet og lige før servering, smurte jeg bunden med karamellen. Herefter kom flødeskummet pænt på med en tylpose og de rensede hele jordbær ovenpå. De flotte jordbær er fynske og købt i Fakta, utroligt at man kan få danske jordbær endnu og de smager skønt.

image

OBS : tærtedejens størrelse er beregnet til en stor tærteform på 28-30 cm i diameter. Jeg opdagede at jeg kun havde en på 22 cm og valgte at tage ca. 170 g tærtedej fra til en anden gang. Det ligger nu godt i fryseren og jeg regner med at bruge det til at lave små tærter af.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title