Æggesalat med hjemmelavet majonaise

image

Jeg har længe taget tilløb til at lave mayonnaise selv og i søndags fik jeg endelig lavet noget. Det lykkes i andet forsøg og det skal jeg altså lave selv fremover. Man kan komme uendelig mange smagsvarianter i og det er en god måde at få det sunde fedt på. Udover dette så er der æggeblommer i og dermed også proteiner.

Den nylavede mayonnaise brugte jeg en del af i en æggesalat med små æblestykker og purløg. Det er en lækker og frisk æggesalat, som nydes på et stykke friskbagt rugbrød.

Æggesalat:

  • 1/2 dl majonaice
  • 2 hårdkogte æg
  • 1/2 æble i tern
  • 1/2 – 1 tsk. Dijon sennep
  • Salt og peber
  • Purløg
  1. Bland majonaise med Dijon sennep, krydderier og purløg. Herefter tilsættes de hårdkogte æg samt æble i tern. Rør det godt sammen og nyd det på et stykke nybagt rugbrød.

Majonaise:

  • 2 æggeblommer
  • 2-3 tsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • 3 dl rapsolie
  1. Kom æggeblommer, citronsaft og krydderier i en smal beholder og pisk med en håndmixer med et piskeris på. Tilsæt lidt dråber olie, pisk god og øg med olie i en tynd stråle, mens der forsat piskes. Hæld direkte fra flasken, det er lettest.
  2. Pisk og pisk mens ca. 3 dl. olie tilsættes. Smag det til med salt og de ønskede krydderier.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title