Jeg har længe taget tilløb til at lave mayonnaise selv og i søndags fik jeg endelig lavet noget. Det lykkes i andet forsøg og det skal jeg altså lave selv fremover. Man kan komme uendelig mange smagsvarianter i og det er en god måde at få det sunde fedt på. Udover dette så er der æggeblommer i og dermed også proteiner.
Den nylavede mayonnaise brugte jeg en del af i en æggesalat med små æblestykker og purløg. Det er en lækker og frisk æggesalat, som nydes på et stykke friskbagt rugbrød.
Æggesalat:
- 1/2 dl majonaice
- 2 hårdkogte æg
- 1/2 æble i tern
- 1/2 – 1 tsk. Dijon sennep
- Salt og peber
- Purløg
- Bland majonaise med Dijon sennep, krydderier og purløg. Herefter tilsættes de hårdkogte æg samt æble i tern. Rør det godt sammen og nyd det på et stykke nybagt rugbrød.
Majonaise:
- 2 æggeblommer
- 2-3 tsk. citronsaft
- Salt og peber
- 3 dl rapsolie
- Kom æggeblommer, citronsaft og krydderier i en smal beholder og pisk med en håndmixer med et piskeris på. Tilsæt lidt dråber olie, pisk god og øg med olie i en tynd stråle, mens der forsat piskes. Hæld direkte fra flasken, det er lettest.
- Pisk og pisk mens ca. 3 dl. olie tilsættes. Smag det til med salt og de ønskede krydderier.
Skriv et svar