Chili cin carne

image

En sikker vinder om efteråret er denne ret, som er fyldt med masser af grønsager. Lige nu bugner det med lækre økologiske grønsager. Nogle henter jeg i haven og andre er købt og helst er de både danske og økologiske.

Chili cin carne kan også udmærket laves på andre tidspunkter af året og det gør jeg også. I haven har jeg hentet hokaido og gule gulerødder som jeg har tilsat og hokaido har jeg ikke prøvet i denne ret før. Som noget nyt er også søde kartofler og egentlig kan man tilsætte lige de grønsager man har eller har lyst til. Aubergine plejer jeg at bruge men den blev erstattet af noget nyt i år.

image

For at der også er proteiner i retten har jeg tilsat både kogte kikærter og bønner. Som lidt ekstra fyld har jeg kogt lidt fuldkornsris som er glutenfri, men ellers kan man også bruge bulgur osv.

Dette er en større portion som passer til en 5 liters gryde. Chili cin carne kan fryses og jeg synes jo det er dejlig let at tage en portion op af fryseren på en dag hvor jeg har travlt.

Chili cin carne: 

  • 2 mindre squash
  • 2 søde kartofler
  • 1 lille hokaido
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 4-5 gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 3 ds. økologiske hakkede tomater
  • 1 ds. Øko kikærter
  • 1 ds. Øko kidney bønner
  • Ca. 3 dl vand
  • 1 spsk. paprika
  • 1/2 tsk. chilipulver
  • Salt og peber
  • Fuldkornsris
  • Persille
  • Smagsneutral kokosolie

De forskellige grønsager, undtagen peberfrugt, sauteres i kokosolie i ca. 5 minutter og herefter tilsættes de flåede tomater, vand og krydderier. Kog ved svag varme og med låg i 10 minutter. Tilsæt bønner, kikærter og peberfrugt hvorefter der koges videre i ca. 10 minutter og til grønsagerne er møre og stadig med lidt bid i. Smag til og nyd en tallerken rygende varm chili cin carne med et drys persille og lidt fuldkornsris.

image

Print Friendly, PDF & Email

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Latest from Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue

Translate »
Menu Title