De skønne varme dage bliver ved og ved selvom at sensommeren er blevet til efterår. Denne weekend byder også på varme dage og vi klager ikke. De varme dage gør at vores æbler modner tidligere og hurtigere end de plejer, så det er med at være hurtig ude hvis jeg skal nå at lave forskellige lækkerier som jeg plejer. I disse dage laver vi æblechips i lange baner og det er virkeligt så simpelt at lave og er et godt alternativ til søde sager. Vi har lavet æblechips med naturel smag og nogle med et drys af lakridspulver, som klart er blevet vores favorit.
Jeg har plukket mindre og ikke helt modne æbler, som så er blevet skåret tyndt ud. Herefter er de lagt på plader med bagepapir og nogle blev drysset med lakridspulver. I vores nye ovn kan der være 5 plader og der var trængsel derinde med alle de æblechips.
Æblechips skal tørres i ovnen på varmluft i ca. 3 timer ved 110 grader. Man kan tage et stykke ud og afkøle, herefter kan man mærke om de er sprøde nok.
Nu står vores æblechips i fine gamle sylteglas med låg og de kan holde sig et par måneder har jeg læst et sted, men det kommer vores ikke til for de bliver hurtigt spist.
Skriv et svar