For noget tid siden fik jeg købt 3 kg Medjoul dadler til en rigtig god pris og der er stadig nogle tilbage. De smager dejligt og kan bruges til mange forskellige lækre sager. Jeg har lavet lidt sundt sødt som nu står på køl og forhåbentlig kan holde mig fra sukker og usunde sager, for en stund ihvertfald.
De små dadelstykker indeholder også mandler, ristet glutenfrit havregryn, Smagsneutral kokosolie, kakaopulver og honning. Det er lettest at lave disse små himmerigsmundfulde på en foodprocessor.
Dadelstykker:
- 200 g glutenfri havregryn
- 125 g bløde Medjoul dadler
- 30 g mandler
- 3 spsk. honning
- 3 spsk. ren kakaopulver
- 60 g smagsneutral kokosolie
- Start med at riste havregryn i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
- Nu hakkes mandlerne i foodprocessoren og tilsæt dadler lidt efter lidt. Herefter tilsættes resten af ingredienserne.
- Hæld dadelmassen ud på et stykke bagepapir og rul massen ud mellem 2 stykker til en passende stykkelse, mine stykker er ca. 1/2 cm. tykke. Skæres ud i små firkanter, som med fordel kan drysses med kakaopulver, lakridspulver eller kokos, men gør det først lige før servering.
- Disse dadelstykker opbevares på køl og tages ud lige før servering.
// indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar