Hjemmeavlede roser

image

Jeg har mange skønne roser og blomster i min have og ind imellem formere jeg nye roser af de bedste jeg har. Jeg er særlig glad for gamle historiske roser og David Austin roser. En enkelt moderne rose har også sneget sig ind, men den er heller ikke let at komme udenom, – det er rosen New Dawn. Denne rose har jeg også lavet utallige aflæggere af og foræret til højre og venstre. En del står også i sommerhuset og pynter op ad vores rækværk.

Det er ikke særligt svært at lave nye roser selv. Jeg bruger rodsætningsmiddel fra planteskolen, men det kan også lykkes uden. Jeg har tidlige skrevet et indlæg om dette emne og det findes lige her

I weekenden fik jeg lavet en portion aflæggere af en af de smukkeste roser,- David Austin rosen Constance Spry. Jeg køber oftest remonterende roser, det er denne rose dog ikke,  men den er så fin at jeg ikke kunne lade være med at købe den.

image

Jeg håber på at mindst 4 af disse aflæggere lykkes da de skal bruges ved en ny rosenpavilion som vi skal have lavet til foråret. Den gamle er snart rustet fra hinanden og den hvide rose som er plantet der kan godt bruge lidt selskab.

image

Jeg har lavet 9 aflæggere af Constance Spry og det bliver spændende at se hvor mange nye roser der bliver. Det kan jeg se om en måneds tid, men aflæggerne er plantet i en plantekasse med drivhus på, så de får lov at blive stående til foråret.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2021 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »