Mens sneen stille dryssede mere pudderhvidt over det hele udenfor og frosten stadig knirker, nød jeg stilheden i morges med tændte stearinlys og varm kaffe i koppen. Det er og bliver ynglingstid, hvor stilheden nydes inden resten af familien vågner. Nyheder blev læst og jeg fik strikket videre på min syrenfarvede bluse.
Midt i det hele meldte sulten sig og en par portioner bagt morgengrød med banan og jordbær blev hurtigt bikset sammen og stillet ind i en varm ovn.
Morgenmaden er blevet det vigtigste måltid for mig og jeg kan bare ikke gå ud af døren om morgenen uden at have spist et godt og mættende morgenmåltid. Denne ovnbagte grød mætter dejligt og portionen rækker nemt til 2 personer. Hurtigt bredte der sig en dejlig duft af banankage i køkkenet og manden sagde uhm……da han stod op, men det er nu ikke hans hofret, sådan noget grød. Nu kan jeg glæde mig over at jeg også har lækker morgenmad i morgen tidlig.
For snart længe siden lavede jeg denne bagte morgengrød med smag af chokolade og blåbær, hvilket også er meget lækkert og leder tankerne hen i retningen af chokolade bananmuffins.
Bagt morgengrød med banan og jordbær, 2 portioner:
- 2 modne bananer
- 3-4 jordbær
- 2 æg
- 1 dl Glutenfri havregryn
- 1 spsk. loppefrøskaller
- 1 dl hirseflager
- 1 dl havremælk
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 nip salt
- 1 tsk. glutenfri bagepulver
- smagsneutral kokosolie
- Et rundhåndet drys hakkede hasselnødder
- Tænd ovnen på 175 grader, jeg brugte varmluft.
- Start med at mose bananerne med en gaffel og bland dem godt med æggene.
- Skær jordbærene i småstykker og kom dem i skålen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det hurtigt sammen.
- Smør en form med smeltet kokosolie og hæld grøden over i formen. Drys til slut med de hakkede hasselnødder.
- Grøden bages i 30-35 minutter og afkøles let inden det spises.
// Indlægget indeholder affiliate links.
Skriv et svar