Lidt om Ballonjakken og årets første varme dag i sommerhuset

Det greb om sig med det lækre røde garn som skulle forvandles til en Ballonjakke til mig. Jeg skulle bare lige prøve at strikke lidt og kunne så ikke lægge det fra mig igen. En god stak feriedage og masser af tid til at strikke og se lidt Netflex gjorde at jeg hurtigt fik strikket den lækre Ballonjakke.

Det har virkelig været et let projekt og sikke et lækkert resultat. Jeg er så vild med den røde farve, som jo går an stort set hele året og som er en af forårets farver i år. Ballonjakken blev blød, dejlig og varm, lige som den skal være.

I skrivende stund venter jeg på en ny portion garn i en anden farve men til samme model. Men nu må jeg først have min bølgegenser færdig, den har ligget stille lige siden jeg fik det røde garn ind af døren.

Min røde Ballonjakke blev prøvet og brugt på forårets første varme dag i sommerhuset. Årets første frokost på terrassen blev nydt, herefter blev der slappet max af for til sidst at slutte dagen ved stranden. Det  var skønt, vindstille og vi nød det alle, også Viola ♥

Vi venter med forår klargøring til næste gang hvor vi har lidt bedre tid. Jeg glæder mig til at bruge sommerhuset nu hvor vi endelig er færdige med at renovere det. Det bliver skønt og sommeren må da blive super god i år ♥

 

Ballonjakken strikkes i et stort stykke hvorefter ærmerne sættes på til sidst. Jeg har lært at sy sammen med maskesting og madrassting som stort set er usynlige og det blev et flot resultat, hvis jeg selv skal sige det. Jeg fandt anvisninger på dette via google.

Efterhånden som jeg har strikket jakken og brugt et nøgle, har jeg splejset garnet sammen, så undgår man at hæfte en masse ender. Det kræver bare at garnet kan deles i fire og det kunne Peruvian.

Jeg har strikket Ballonjakken i det lækreste garn fra Filcolana, Highland Wool i farven chinece red nr. 218 ( brugt lidt over 12 nøgler) og en blød følgetråd fra Mohairfarm, Mohair by Canard i farven rød nr. 3013 (brugt 5 1/2 nøgler).

Efter sammensygning har jeg vasket Ballonjakken på uldprogram på 30 grader i min vaskemaskine. Den har samlet sig så fin og tørrede på lidt over 1 dag på et håndklæde på tørrestativet.

Opskriften på Ballonjakken finder du her.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Kommentarer

 1. Lise Kanne skriver

  Kan du huske hvor mange masker du har opsamlet i kanten til ribkanten?

  Jeg synes det er svært at få det pænt… så har nu ændret det et par gange 🙂

  • Betina skriver

   Hej Lise
   Jeg har lige kikket opskriften igennem for det er jo længe siden jeg har strikket min Ballonjakke. Jeg er sikker på at jeg har strikket de masker op som anbefales til størrelsen i opskriften. Jeg har nok delt maskerne så der var lige mange i hver side og målt kanten rundt og fordelt maskerne efter det, altså et antal masker pr. 10 cm. Og så er det vigtigt at lukke lidt stramt af til sidst.
   Håber at du kan bruge mit svar. Rigtig god fornøjelse og jeg krydser fingre for at det lykkes 😊
   Venlig hilsen
   Betina

 2. June skriver

  Hvilken str har du strikket den i og Hvor høj er du? Den er SÅ flot 😃 Troede ik at peruvian kunne gå i vaskemaskinen! Dejligt hvis det kan gå!

  • Betina skriver

   Hej June
   Det er jo længe siden jeg har strikket den så jeg tænker det er en Small. Jakken giver sig og bliver lidt større efterhånden, så hvis jeg skulle strikke den igen skal det være i en ekstra Small, jeg er 160 cm høj.
   Go fornøjelse.
   Venlig hilsen
   Betina
   Ps. Mohair skal vaskes under 30 grader, jeg vasker det på 20 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title