Forleden da vi holdt fødselsdagsbrunch serverede jeg lun jordbærgrød til skyr i små glas med hjemmeristet granola.
Jeg fandt en pose jordbær i fryseren fra sidste sommer og de smager stadig søde og dejlige. Vi har et helt specielt sted hvor vi køber friske jordbær om sommeren, nemlig på vores vej over Fyn til sommerhuset.
Disse jordbær er så søde og lækre ♥ Vi køber altid lidt ekstra så der kommer en pose eller to i fryseren.
Denne gang har jeg kogt en portion grød af dem og har i stedet for raffineret sukker, sødet med lidt ahornsirup. De blev serveret til skyr med granola til ælstebarnets fødselsdagsbrunch forleden.
Den sundere version af jordbærgrøden smagte skønt og jeg har lige lavet en ny portion. Det er utroligt så lidt sødning der skal til og sjovt at finde et sundere alternativ til raffineret sukker.
Den lune jordbærgrød smager forrygende godt ovenpå skyr ♥
Jordbærgrød med ahornsirup:
- 500 g frosne jordbær
- 1/4 dl ahornsirup
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1-1,5 spsk. kartoffelmel med lidt vand til jævning
- Lad jordbærene tø op i en gryde. Det giver rigeligt saft og ekstra vand behøves ikke.
- Tilsæt ahornsirup og vaniljepulver, rør det sammen.
- Bring grøden langsomt i kog og giv det et kort opkog.
- Bland kartoffelmel og vand sammen og tag gryden af varmen.
- Rør i grøden mens melblandingen røres i.
- Bliver grøden lidt for tyk røres der lidt vand i.
- Jordbærgrøden opbevares på køl.
Skriv et svar