Banankage med et lille pift af appelsin og hede sommerdage

Det er ikke meget jeg får bagt for tiden, jeg har haft travlt med at lave saft og holde ferie. Og hvilken ferie, det er da virkeligt skønt med al den sol og varme. Varmen sætter i den grad tempoet ned, hvilket jo også er meningen med ferie og man holder da virkelig ferie, når man skal spørge hinanden om, hvilken dag det er.

 Tre meget modne bananer  på køkkenbordet gav inspiration til at bage en banankage. Jeg elsker banankage og denne er utrolig let at lave og rimelig sund da den er lavet uden sukker. Det eneste der indeholder en smule sukker er den mørke chokolade, men en mørk chokolade med stevia kan også bruges og så er kager helt sukkerfri. Denne banankage har fået et lille pift af appelsin som virkelig klæder den godt og den smager så dejligt.

Mine 100 dage uden sukker er forlængst nået og har ikke været spor svært at holde, da man sagtens kan lave kager, søde sager og is uden sukker. Der findes så mange sundere alternativer, så det er overhovedet ikke et problem. Jeg forsætter i samme rille da jeg kan mærke, at jeg ikke behøver så meget sukker og sagtens kan leve uden. 

Banankager er som sagt super let at lave og alle ingredienser køres hurtigt sammen med undtagelse af chokolade og nødder som tilsættes til sidst. Jeg har brugt min efterhånden 12 år gamle foodprocessor til formålet og det tager ingen tid. 

Banankage med et pift af appelsin:

  • 3 modne bananer
  • 100 g dadler uden sten
  • 3 æg
  • 2 spsk. kokosolie plus 1/2 spiseske til overtræk
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • Revet skal af 1/2 øko appelsin
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 100 g boghvedemel
  • 50 g mørk chokolade 70% plus 50 g til overtræk
  • 50 pekannødder plus hele nødder til pynt
  1. Kom alle ingredienser op i en skål på foodprocessoreren undtagen chokolade og nødder. Kør det godt sammen  og hak imens chokolade og nødder.
  2. Bland forsigtigt nødder og chokoladen i. 
  3. Skyl en rund silikoneform i koldt vand og hæld dejen op i. En anden form beklædt med bagepapir kan også sagtens bruges. Jeg brugte en form med en diameter på ca. 22 cm.
  4. Kom formen i en 175 grader varm ovn og bag den i ca. 30 minutter.
  5. Banankagen tages forsigtigt ud af formen og afkøles på en rist. Imens den afkøler laves chokoladeovertræk.

Chokoladeovertræk:

  1. Smelt chokoladen over vandbad og tilsæt en 1/2 spsk. kokosolie.
  2. Hæld chokolade over kagen og lad det gerne løbe lidt ned i siderne. 
  3. Pynt kagen med hele pekannødder.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title