Solbærsaft og masser af gode C vitaminer

Vores 3 solbærbuske stod klar med masser af store sorte bær lige da ferien startede. De var før modne end ellers hvilket skyldes al den sol de har fået.

Solbær er havens sorte guld og jeg plukker de fleste og gemmer resten til havens fugle. En del bliver brugt til solbærsaft, nogle bliver brugt til solbærsyltetøj og en del bliver løsfrosset til at komme i efterårets og vinterens grød. Havregrød kogt med solbær smager skønt og har den fineste lyserøde farve og er fyldt med gode c vitaminer fra solbærrene.

Solbærsaften nydes til fulde i denne varme og blandes vanligt med iskoldt danskvand med citrus. Uhm, det smager skønt og køler dejligt, hvilket også er nødvendigt med de varmegrader vi er oppe på,- 32 grader loves der idag. Pyh ha, men vi klager ikke for det har været en skøn solrig ferie, som kører på den sidste uge og det skal nydes ♥

Solbærsaft, 

  • 1 kg solbær 
  • 1/2 L vand
  • 200 g rørsukker
  1. Solbær og vand koges i 20-30 minutter til solbærene brister og de trykkes let mod grydens sider med en ske.
  2. Saften sies i et klæde over en si, hvorefter det gives et kort opkog med rørsukker. Køles af og hældes på flasker.
  3. Laver jeg meget saft fryser jeg det ned i frostposer, så mængden passer med en flaske som jeg senere hælder det over på.
Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title