Nicecream med kirsebær og lakrids

 

Denne nicecream med kirsebær og lakrids lavede jeg forleden og den smager så godt og køler dejligt i denne sommerhede. Den smager så skønt og jeg fortrød med det samme, at jeg jeg ikke havde lavet en dobbelt portion. Kirsebærisen er sødet uden brug af raffineret sukker, jeg har brugt kokossukker og vaniljepulver i stedet, hvilket gør den lidt sundere. Udover dette er der gemt andre sunde ingredienser i min nicecream. Selve isen er lavet af lige dele kokosmælk og soya yoghurt naturel hvilket fylder den med gode proteiner og gør den vegansk. De sunde ingredienser er bl.a. lecitin granulat og tahin. Herudover er der lækre saftige næsten sorte kirsebær i sammen med et drys af groft og let knasende lakridspulver. Denne kombination af kirsebær og lakrids gør isen uimodståelig og yderst lækker. 

De lækre kirsebær er købt i en af mange vejboder på Fyn og jeg håber virkeligt at de har flere når vi i denne weekend tager en tur i sommerhuset. Ferien er ved at være slut, den har været skøn og ekstra dejlig med al den solskin og varme ♥

Nicecream med kirsebær og lakrids, 4 små glas:

  • 2 dl cremet kokosmælk
  • 2 dl soya yoghurt naturel
  • 1 god håndfuld kirsebær ( ca. 100 g) plus 4 hele kirsebær med stilk
  • 2 spsk. groft lakridsdrys plus et drys til pynt
  • 2 spsk. lecithin granulat
  • 1 spsk. tahin 
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 4 spsk. kokossukker
  1. Start med at fjerne stenene fra kirsebærene og skær dem ud i 1/2 eller 1/4, alt efter størrelse.
  2. Blend alt undtagen kirsebær og lakridspulver.
  3. Kom blandingen over i en ismaskine og kør dette til det har en konsistens af softice.
  4. Tilsæt kirsebær og lakrids. Kør det hurtigt sammen og stop maskinen. 
  5. For en mere rød farve, mos nogle kirsebær og tilsæt dem.
  6. Hæld isen på småglas og pynt med et kirsebær og et drys lakrids.
  7. Spis isen med det samme eller fryd det ned i de små pyntede glas.
  8. De frosne glas tages op af fryseren ca. 15 minutter før isen nydes.

 

Inspirationen til denne lækre og sunde is har jeg fået hos Greengoddess som laver så mange lækre sunde sager og gavmildt deler ud af deres opskrifter.  Jeg har lavet lidt om på opskriften, så den passer til mig og til det som jeg lige havde på lager.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title