Basilikumpesto med et twist

Der har været meget stille på bloggen i lang tid. Nu er vi på anden side af nedpakning af et helt hus og hvad dermed følger. Vi er flyttet fra vores hus, vores hjem igennem de sidste 12 år. Det er lidt mærkeligt og lidt vemodigt, men om nogle måneder står vores nye hus klar til os og det glæder vi os helt ubeskriveligt til. 

Lige nu bor vi i et dejligt sommerhus og jeg er så småt begyndt at vænne mig til det nye køkken og er også  kommet lidt igang med at lave lækre ting igen. 

Igår gik jeg en runde i den lille have som hører til sommerhuset og her er ganske meget skvalderkål. Det er rigtig smukt når det blomstre og de spæde grønne skud kan bruges i madlavning. Jeg har brugt en håndfuld lysegrønne blade i denne basilikumpesto som jeg fik lavet igår.

Pestoen smager skønt og skal blandt andet bruges til at vende i en portion nye kartofler med grønne asparges og hvad jeg nu finder i grøntsagsskuffen.

Basilikumpesto med et twist

  • Et stort bundt basilikum
  • 1 håndfuld skvalderkål, nye lysegrønne blade
  • 25 g frisk revet parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g græskarkerner
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1,5 dl olivenolie
  • Salt & peber

Det hele hældes op i en foodprocessor og køres godt sammen. Det smages til og hældes på glas som opbevares på køl. Det kan holde sig på køl i ca. 1 uge.

TIPS:

Når jeg klipper basilikum så klipper jeg lige over et bladpar, dermed kan man få sin basilikum til at gro igen. De trives bedst inde og jeg har stillet mit i vindueskarmen.

Print Friendly, PDF & Email

Om Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2024 · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2024 · Amelia on Genesis Framework · WordPress · Log ind

Translate »
Menu Title