Jeg finder meget inspiration til at bage lækre kager på andre blogs, i blade og opskriftsbøger. Jeg faldt over nogle små lækre hindbærsnitter og fik lyst til at bage nogle. Vi er ret glade for hindbærsnitter her i huset så de skal nok blive populære. Jeg har dog lavet lidt om på opskriften og tilsat min egen marcipan uden sukker. Desuden er vi løbet tør for hindbærmarmelade, men jeg fandt et godt glas økologisk blåbærmarmelade i køleskabet, som bliver brugt i stedet.
Ingredienser til 12 blåbærsnitter:
- 150 g hvedemel
- 50 g flormelis
- 100 g marcipan med citron og uden sukker, opskriften findes her
- 100 g koldt smør
- 1/2 æg
- blåbærmarmelade
- citronsaft
- flormelis
- små stedmoderblomster
Kom mel, revet marcipan, smør og flormelis i en foodprocessor og rør det let sammen. Saml herefter dejen med æg og form dejen til en kugle. Kommes i en pose og opbevares 1 time på køl. Dejen rulles nu ud mellem 2 stykker bagepapir til ca. 3 mm tykkelse. Udstik med et champagneglas (5 cm) og med lidt mellemrum. Det overskydende dej fjernes forsigtigt og rulles ud på ny til man har ca. 24-26 små kager. Dejen er lidt fedtet så jeg lod kagerne ligge på bagepapiret efter de var stukket ud med et glas. De bages i en 200 grader varm ovn i 6-8 min og afkøles helt inden de samles to og to med blåbærmarmeladen. Glasuren lavede jeg af flormelis rørt op med citronsaft. Nogle af kagerne blev pyntet med små stedmoderblomster og andre med tørret rabarber.
Skriv et svar